Rallarvegen «light»

 

Med toget til Finse og sykkel tilbake.

Denne turen både starter og stopper på Haugastøl stasjon. NSB bringer oss fra Haugastøl til Finse hvor sykkelturen starter. Terrenget er svakt fallende i vår favør der vi hele tiden sykler i ordentlig høyfjell.
Grusvei av varierende kvalitet som ble bedre etter hvert. De siste hundremeterne på asfalt.
Mange flotte rasteplasser underveis.


«Desverre tullet det digitale kamera det helt til og kun 2 bilder lot seg redde, men historien kommer likevel her.»

Vi er i siste halvdel av sommeren 2002 og vet at bror min og kona skal sykle litt på Rallarvegen til helgen.
Vi diskuterer litt fram og tilbake. Kunne det la seg gjøre å slenge seg med på den turen.?

Guttungen er nå 4 år og sykler på en liten råtøff Merida scorpion. Sykkelen er riktignok liten, men vekta er fullt på høyde med våre terrengsykler og selv om han er glad i å sykle og uten problemer har gjennomført turer her hjemme på rundt 30-35 km så spørs det om han kunne greie dette uten at sykkelinteressen blir drept

Vi la vår lit til at forberedelser, planlegging og at det partiet av Rallarvegen vi bestemte oss for var av det lette slaget. Vi valgte altså å ta toget fra Haugastøl til Finse og så sykle tilbake. På kartet så dette greit ut, snaut 30 km på sykkel med et fall på rundt 200 høydemeter, jo det burde la seg gjøre.
Helgens værvarsel ble sjekket, dobbeltsjekket og godkjent.
Fredag kveld etter jobb hektet vi vogna på bilen med kurs for Geilo. Idet kveld går over i natt ankommer vi campingplassen hvor bror min og kona allerede har rigget seg til og etter en rask hilsnings seremoni bar det rett i seng.

Vi er tidlig oppe neste morgen, spiser og drikker godt, pakker ned ekstra klær og ekstra mat i tilfelle…. Ja her i 1000 – 1200 moh. må en være forberedt, så selv om varselet lovet svært godt for helgen pakket vi for å kunne takle litt ruskevær om vi skulle bli overrasket av det.
Vi hadde ikke rukket å sjekke togtidene før vi reiste hjemmefra så spørsmålet ble stilt i campingens resepsjon. Vi må ha vært de første som spurte om noe slikt, eller så har ingen av de ca. 20.000 som hvert år sykler landets mest berømte og benyttede sykkelrute ligget på denne campingen.
Nåvel, bror min og kona har syklet her før og brukt toget men husket ikke nøyaktige togtider så vi bestemte oss for å komme oss av sted med en gang.